A Dombóvári Szent Lukács Egészségügyi Nonprofit Kft  „A helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal” című pályázati kiírásra benyújtott pályázatát támogatásra alkalmasnak minősítette a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Környezet és Energia Operatív Program Irányító Hatósága képviseletében eljáró „Energia Központ”  Energiahatékonysági, Környezetvédelmi és Információs Ügynökség Nonprofit Kft.

A támogatás tárgya „A Gunarasi Rehabilitációs Központ használati melegvíz igényének részleges kielégítése napkollektor segítségével”.A projekt finanszirozása az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem téritendő támogatási formájában történik.

A projekt teljes költsége ÁFA-val számítva 10 588 428.-Ft.
A támogatás intenzitása 60%, tehát a vissza nem térítendő támogatás összege: 6.353.057.-Ft.
A fennmaradó 40%-ot saját erőből fedezi a Dombóvári Szent Lukács Egészségügyi Nonprofit Kft.

A Gunarasi Rehabilitációs Központ egy időben 80 rehabilitációs betegnek ad elhelyezést és egészségügyi szolgáltatást, délutánonként illetve hétvégeken a Központ wellnes és fittness szolgáltatásait a dombóvári és a Dombóvár környéki lakók is igénybe veszik térítés ellenében.

Az átlagos napi használati melegvíz fogyasztás 3,2 m3. Ennek kielégítésére korábban 176,6 GJ energiát használtunk fel évente 100%-ban gázkazán használatával. A beruházás során 20 db, összesen 38,4 m2 felületnyi síkkollektort telepít a kivitelező a szükséges egyéb műszaki egységekkel. A beruházást követően azonos használati melegvíz fogyasztás kielégítéséhez 100,42 GJ energiát fogunk felhasználni a gázkazán révén és 76,18 GJ energiát a napkollektorok működésével fogunk nyerni. A beruházás következtében az üvegházhatású gázok kibocsátása évi 4,75 tonnával fog csökkenni a fejlesztendő épület vonatkozásában.

 A projekt a tervek szerint   2011. október 14.-vel zárul.